توانمندی‌های ما

طراحی سیستم فیلتراسیون آلاینده ها، با راندمان بالاتر

حذف انواع غبار و فیوم های فلزی

فیوم ٬ دمه یا دود فلزی : فیوم ها ذرات جامدی هستند که در اثر تراکم گازها پس از تصعید از مواد مذاب تولید می شوند. تولید انها معمولاً با یک واکنش شیمیایی خصوصاً اکسیداسیون همراه است . این ذرات بسیار کوچکند (اندازه قطر انها در حدود 2/0 تا 3/0میکرون است) و از این رو به سهولت استنشاق شده و خود را به قسمت های انتهائی دستگاه تنفس می رسانند.فیوم ها می توانند قابل مشاهده یا غیر قابل مشاهده باشند که SMOKE یا دود جوشکاری فیومهای قابل دیدن هستند.

گازها ٬ بخارات و فیوم ها از طریق هوائی که ما تنفس می کنیم وارد بدن می شوند.

گازها وفیوم های مختلف از راه های متفاوتی بر بدن ما تاثیر می گذارند. بدن می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی خود را از اثرات مضر گازها و بخارات دور نگه دارد . برای مثال ٬ گازهائی از قبیل دی اکسید کربن و ارگون نسبتاً غیر سمی هستند مگر انکه با مقدار زیادی تنفس شوند . اگرچه گازهایی مانند مونو اکسید کربن ٬ اکسیدهای نیتروژن و ازن بشدت سمی هستند. اثرات بهداشتی فیوم ها بستگی به نوع فیومی دارد که تنفس میشود . اکسیدهای اهن که در طول اکثر جوشکاریها تولید می شوند نسبتاً غیر سمی هستند که اثرات معمول ان شناخته شده است و دائمی نیستند مگر انکه با دود سیگار یا دیگر مواد از قبیل سیلیس یا ازبست همراه باشند که در ان صورت روی ریه ها تاثیر میگذارند. اثراتی از فیوم ها مانند مشکل در تنفس پس از یکبار مواجهه و گذشت زمان برطرف می شوند. فیوم هائی که در طول پروسه جوشکاری فولاد زنگ نزن (Stainless Steel ) تولید می شوند ٬ خطرات جدی همچون مشکلات تنفسی دائمی (تنفس های شدید و سرطان که نمونه ان کروم شش ظرفیتی است) را ایجاد می کنند .

اثرات حاد (acute effect )

آن دسته از اثراتی است که بلافاصله یا سریع اتفاق می افتد و اثرات مزمن (chroniceffect) آن دسته از اثرات هستند که در مدت زمان طولانی ظاهرمی شوند .
برای مثال، تب فیوم فلزی (Metal fume fever ) اثر حادی برای مواجهه با چند نوع از فیوم ها است .این عکس العمل شامل نشانه های انفلوانزا ٬ سردشدن متناوب و تب زیاد است . ممکن است شروع نشانه ها با تاخیر باشد ولی نشانه ها معمولاً پس از گذشت یک یا دو روز فروکش می کنند.
در زیر به چند نمونه از فیوم ها، حد مجاز ، و تاثیرات آنها اشاره می شود:

آلومینیوم

ترکیبات الومینیوم در الیاژهائی از قبیل Inconels٬ مس٬روی٬  اهن٬ منیزیم٬ برنج و فلزات پرکننده(بتونه) وجود دارد. این نوع فیوم محرک و سوزش آور ریه و حد ود آن TLV-TWA : 5 mg/m3 می باشد. شایان ذکر است این نوع فیومدر بین فیوم های فلزی کمترین خطر را داراست.

بریلیوم

عامل استحکام کننده درالیاژهای مس ٬ منیزیم الومینیوم و کنتاکت های الکتریکی است . از اثرات این نوع فیوم می توان به تب فیوم فلزی، سرطان و آسیب به مجراهای تنفسی اشاره نمود. حدود مجاز برای این فیوم TLV-TWA : 0.002  mg/m3 و TLV-STEL : 0.01 می باشد.

کروم

بیشتر در فولاد زنگ نزن الیاژهای سخت٬ فلزات ابکاری و سیم جوش یافت می شود. از جمله عوارض این فیوم فلزی افزایش خطر سرطان ریه را افزایش و سبب افزایش تحریک و سوزش پوست می شود. حدود مجاز TLV-TWA :0.01 mg/m3 می باشد.

پژوهشگران این شرکت در سال های اخیر تحقیقات گسترده ای در زمینه شناخت مکانیسم های رفتاری انواع آلاینده های فاز گازی و جامد نظیر؛ غبار، فیوم های فلزی، و انواع گازهای شیمیایی و دود  انجام داده اند. این پژوهش ها موجب گردیده تا طراحی سیستم فیلتراسیون آلاینده ها، با راندمان بالاتر و در عین حال با صرف انرژی کمتری صورت پذیرد و بدین صورت معضل آلاینده ها را بصورت تخصصی برای صنایع مختلف برطرف نماید. در نهایت، تجربه و توانمندی بالای این شرکت باعث شد تا موفق به دریافت گواهی نامه دانش بنیان از سوی کار گروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان شود. هم اکنون، شرکت کیمیاگران صنعت امیرکبیر به عنوان تنها شرکت دانش بنیان در زمینه فیلتراسیون محیط های صنعتی در ایران در حال فعالیت می باشد.